De tweedeling van de maatschappij aka intolerantie

Door 318025 op dinsdag 4 november 2014 20:38 - Reacties (67)
Categorie: -, Views: 5.660

Een tijdje terug las ik op de NOS een artikel over de tweedeling van de maatschappij, en eerlijk gezegd dacht ik toen vrijwel direct aan Tweakers, want waar is deze tweedeling beter zichtbaar dan op Tweakers?

Want het is echt iets dat mij persoonlijk vreselijk stoort, en ik heb er in verleden daarom al over geschreven maar zou het toch graag nog een keer doen. En waarom wil ik er nogmaals overschrijven? Omdat de intolerantie op Tweakers namelijk nog steeds aanwezig is, en die zit ingebakken in de hoogste lagen.

Want vandaag openend iemand een topic waarin hij aangaf een hotelkamer te moeten delen met een mannelijk collega, waarop ik reageerde of hij bang was betast te worden door zijn mannelijke collega? Nou goed en ik kreeg me vervolgens een shit storm reacties over me heen, want wat ik schreef dat sloeg totaal nergens op.

Kijk en daar merk ik gewoon keihard de tweedeling, en dan ben ik volgens gambieter blijkbaar het trollen? Nee ik ben helemaal niet het trollen, want dat is serieus gewoon wat ik zou zeggen als iemand bezwaar heeft om met iemand van zijn zelfde geslacht op een kamer te slapen. Uiteraard komen dan de argumenten van privacy en blablabla, maar dat heet gewoon verwend zijn en ik zie dat niet als een echt bezwaar.

En goed het enige wat je dan vervolgens van zo'n beheerder krijgt te horen dat er echt geen tweedeling op GoT is, maar aan de andere kant zegt men van als je het hoge niveau niet aan kunt dan mag je eigenlijk niet reageren althans dat is mijn gevoel. Er word naar mijn gevoel dus ook veel te veel gevraagd van mij, want het is om de haverklap wel weer dat ik blijkbaar iets niet goed doe althans volgens de persoon met het rode kleurtje.

Maar hoe ik hier nou echt mee om moet gaan? Ik weet het niet en ik heb het er geregeld best moeilijk mee, aan de ene kant draag ik Tweakers een warm hart toe maar aan de andere kant word ik telkens met intolerantie geconfronteerd of zijn wij autisten en laag opgeleide / middelbare geen mensen? Het resultaat zal uiteindelijk trouwens zijn dat ik zelf besluit niet meer bij te dragen, want ja voor dat je het weet komt gambieter aan om je post te verwijderen. Zo en nu ga ik de afwas doen, want helaas hoort dat er ook bij.

Oh en gedraag jullie s.v.p. in de reacties, want ik wil alleen mijn ei kwijt en zit er echt niet op te wachten om nog verder in de grond gestampt te worden want ik ben nou eenmaal zoals ik ben en dat veranderd toch niet.

Reacties


Door Tweakers user Afvalzak, dinsdag 4 november 2014 20:42

Omdat wij niet kunnen ruiken dat je laag opgeleid/autistisch bent? :?
want ik ben nou eenmaal zoals ik ben en dat veranderd toch niet.
Dan zal je vaker dit soort vermaningen krijgen, maar dan moet je er ook niet te zwaar aan trekken.

Door Tweakers user Mrjraider, dinsdag 4 november 2014 20:48

Tja kan best zijn dat de toon achter je bericht (want die kan je blijkbaar horen) fout valt..
Heb je trouwens een linkje voor me?

Gevonden...

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 november 2014 20:51]


Door Jigu-Yong, dinsdag 4 november 2014 20:57

Goh blijkbaar mag ik niet eens meer een Tweakblog schrijven, want ik neem net plaats achter de computer zie ik dat ik een ban heb.

Hoezo Tweakblogs en Tweakers zijn apart van elkaar, dat mijn reacties op GoT weg gehaald worden prima is hun goed recht maar ik moet toch wel mijn mening kunnen uiten.

Door Tweakers user Mrjraider, dinsdag 4 november 2014 21:00

Oh.. heb je een reden of oorzaak gehad dan?

Door Jigu-Yong, dinsdag 4 november 2014 21:10

Nee nog niet, maar deze blogpost zal er vast mee te maken hebben ;) Want ik wou gewoon mijn ei kwijt, en op GoT zelf mag dat natuurlijk niet en daarom wou ik het via een blogpost doen.

Wellicht ben ik wat te kritische geweest, maar hoe dan ook dit is hoe ik me geregeld voel dat er telkens een niveau van mij geëist word dat ik toch niet haal. En ik heb daarnaast ook nog autisme, dus ik pas me al zeer veel aan en dan krijg je desondanks telkens weer te maken met die intolerantie.

Ik word er dus gewoon doodmoe van eerlijk gezegd.

Door Tweakers user Mrjraider, dinsdag 4 november 2014 21:15

Ja dat kan ik me voorstellen :p
Ik ken je helemaal niet of je hele verhaal niet of je geschiedenis qua posting maar het valt me inderdaad op dat er veel over jou of tegen jouw gezeikt word :+
Ik meng me er totaal niet in, hoewel ik soms reageer.....

Door Tweakers user AMD1800, dinsdag 4 november 2014 21:20

Ik heb het betreffende topic even opgezocht. Ik zie dat Gambieter op twee plekken posts van andere mensen heeft gecensureerd. Als dit nou de shitstorm aan reacties is ben je toch wel erg aan het overdrijven. Voor zover ik de reacties nog kan lezen, ziet het er wat mij betreft normaal uit.

Door Tweakers user Alexji, dinsdag 4 november 2014 21:25

Ik ken je verder niet, ik kom je posts sporadisch tegen op GoT. Maar het valt mij op dat jij graag in de slachtofferrol kruipt en je "verschuilt" achter termen als laagopgeleid, autistisch etc. Ik heb het gevoel dat ik een soort van schuldgevoel word aangepraat als ik tegen je inga door dat slachtoffer spelen.

Door Tweakers user Alexji, dinsdag 4 november 2014 21:27

-- dubbel

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 november 2014 21:29]


Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 4 november 2014 21:33

Niet nog es he.... haal dat flatgebouw eens weg voor je kop. |:(

Door Wesley, dinsdag 4 november 2014 21:41

AMD1800 schreef op dinsdag 04 november 2014 @ 21:20:
Ik heb het betreffende topic even opgezocht. Ik zie dat Gambieter op twee plekken posts van andere mensen heeft gecensureerd. Als dit nou de shitstorm aan reacties is ben je toch wel erg aan het overdrijven. Voor zover ik de reacties nog kan lezen, ziet het er wat mij betreft normaal uit.
Dat stukje was inderdaad lichtjes overdreven ( Al heeft Gambieter enkele van die posts gewoon verwijderd ), dat ging meer over het algemene en niet elk dat enige topic.

Wat Gambieter gecensureerd heeft is waar ik schrijf dat er ook mannen zijn die homoseksueel zijn, want ja iemand reageerde dat het nergens opsloeg toen ik schreef of TS bang was dat zijn mannelijke collega hem zou betasten.

Als ik dat op mijn werk gezegd had dan was het doodnormaal geweest, maar hier op GoT mag je zoiets blijkbaar niet zeggen en wil men het liefste alleen reacties van het hoogste niveau althans dat is mijn gevoel.

En vroeger kon ik er nog enigzins mee om gaan, maar mijn energie is ook gewoon op en ik functioneer wellicht nog minder goed dan vroeger met het grootte verschil dat ik mijn werk wel goed weet te doen :) Maar het is dan ook geen moeilijk werk, alleen het is wel hard werken.

Ik zie het niet als in een slachtofferrol kruipen, maar gewoon het beestje bij de naam noemen en goed natuurlijk zijn er veel meer websites waar een tweedelig zichtbaar is. Maar naar mijn gevoel kan ik meestal gewoon niet mijzelf zijn, en dat stoort mij gewoon zodanig dat het mij momenteel weinig uit maakt dat men mij bant.

Want ja in mijn ogen schrijft Gambieter voornamelijk als brugsmans, maar een greintje begrip zie ik hem niet tonen en dat laat deste meer duidelijk zie dan die tweedelig vanaf bovenaf komt. Ik heb dus ook moeite om uberhaupts iets te doen met wat zo'n Gambieter mij schrijft, want ik heb er tien keer niks aan en het overtuigd mij deste meer dat Tweakers een schoolvoorbeeld is van een tweedeling.

Door Tweakers user sebastius, dinsdag 4 november 2014 21:42

Heeft weinig te maken met intolerantie hoor, meer met dat jij echt zelf je niet aan de regels houdt :)

Door Tweakers user Justin013, dinsdag 4 november 2014 21:43

Ik heb het topic ook eens doorgelezen en ik ben het wel eens met de reacties van anderen - ikzelf ben ook tegen het slapen met meerdere mannen op één kamer. En de gedachte dat zakenreizen geen plezierreisjes kúnnen zijn omdat het werk is, had je zelf ook wel kunnen zien. Is dit nou het idee van iemand die nooit zakenreizen maakt? (Ikzelf ook nog niet, maar heb er een totaal andere visie op).

In een slachtofferrol vallen is trouwens nooit goed, mensen zetten je dan weg als 'watje' en alle andere gerelateerde termen. Ik heb tegenwoordig het lak aan wat iedereen van mij vind, geen tijd voor.. ;)

Door Tweakers user wheez50, dinsdag 4 november 2014 21:44

Basically, zoals je het zelf omschrijft:

Iemand geeft aan privacy te willen en niet met collega (zelfde geslacht is misschien een gebrek aan reden het per direct te weigeren?) op een kamer te willen slapen. Jij haalt er sexuele intimidatie bij. Da's een behoorlijke stap en sociaal not done.

Als je dat niet wilt of kunt leren ben je behoorlijk gehandicapped. En gegeven je blijkende onwil is dat je aan te rekenen. Gegeven de shitstorm. Iets wat logica je op een presenteerblaadje had kunnen aanreiken als je had nagedacht over je reactie.

En nu schrijf je er een blog over in de hoop de schuld buiten jezelf te zoeken. Hoewel veel van de negatieve reacties (inclusief hierboven!) minstens zo erg zijn (potten en ketels enzo), maakt dat niet uit voor jouw eerste reactie. Om tweakers in te delen in een tweedeling is trouwens arbitrair. Er zijn software-mensen, hardwaremensen, geemancipeerden en machos/feministen. Kinderen en seniors.

Wat ik je in ieder geval kan zeggen is dat er een vrij grote hoeveelheid mensen tussen zit die het belachelijk maken van anderen fantastisch vinden. En jouw reacties kunnen (hoeven dat niet) zo gelezen worden. En dan heb je je ongewild in die bepaalde hoek gezet en krijg je reacties naar dat stereotype van iemand wiens rol het is je terecht te wijzen op dit forum.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 4 november 2014 21:47]


Door Wesley, dinsdag 4 november 2014 21:52

sebastius schreef op dinsdag 04 november 2014 @ 21:42:
Heeft weinig te maken met intolerantie hoor, meer met dat jij echt zelf je niet aan de regels houdt :)
Zo voel ik het in iedere geval niet, want de uitvoering van deze regels geef mij gewoon een gevoel van intolerantie en daarom spreek ik van een tweedeling. Want stel ik had dit geschreven op Fok! dan was er niks aan de hand geweest, met het enige verschil dat je daar weer niet serieus genomen word.

Maar het is hoe dan ook een tweedeling, lees het artikel van NOS maar eens want ze hebben het juist over de tweedeling op internet. Zo hebben ze het bijvoorbeeld erover dat hoogopgeleide de humor van laagopgeleide niet begrijpen en vica versa, en dat gebeurt op GoT natuurlijk ook gewoon.

Door Tweakers user RobinHood, dinsdag 4 november 2014 22:03

De complete situatie niet kennende, en ook niet willen kennende.

Een grapje maken over "goh, bang dat ie aan je leuning zit?" kan prima als je face to face bent dat persoon bent, flesje bier erbij ofzo. Dat soort geplaag heb ik ook met mijn vrienden, kinda normaal denk ik.

Op internet, tja, dan moet je geluk hebben of men überhaubt doorhebt of je een geintje maakt, en of dat geintje gewaardeerd wordt. Het eerste kan je al lekker sturen met die mooie gele bolletjes, dat tweede, tja, mensen/forumkennis.

En tweedeling, tja, dat is er altijd. Ik ga niet bij een golfclub schreeuwen dat het allemaal rijke zakken zijn, of op een Volvo forum prachtverhalen over suzuki's houden. Dan val je buiten de boot. Want forums en verenigingen zijn er juist zodat mensen met gelijke ideeën, hobby's, geaardheid, muzieksmaak, politieke stroming whatever lekker kunnen neuzelen met gelijke geesten.

Tweakers trekt nou eenmaal bepaalde mensen aan [niet negatief bedoeld] en als men niet met jou/jij niet met hen overweg kan, tja, dan is dit misschien niet de plek voor jou. Is dat tweedeling, ja, in zekere zin zeker, echter, is dat negatief? Betwijfel het.

Jij maakt toch ook tweedeling in mensen waarmee je bevriend bent? Mensen die je wel en niet begroet op straat, welke meid/jongen je wel en niet nakijkt op straat, welk radiostation je wel en niet opzet?

Draai het eens om, wat nou als een vrouw op straat jou aanpreekt op het feit dat jij wel een andere vrouw nakijkt, maar haar niet, en dat dat jouw schuld is, en dat jij jouw smaak maar moet aanpassen zodat zij zich niet genegeerd voelt. Zou een leuke verborgencamera grap zijn, maar hoogst onrealistisch.

Door Tweakers user sebastius, dinsdag 4 november 2014 22:18

Ik heb ook even het topic nagelezen en je bent herhaaldelijk gewezen op je uitspraken. Ze zijn offtopic en nodeloos veroordelend. Terechte ban dus. En dat je hier op de blog onder een kloon doorgaat is eigenlijk reden voor een permban zoals ik me herinner. Gelukkig heb ik het niet voor het zeggen.

Je bent echt op alle mogelijke manieren positief benaderd en gecorrigeerd op GoT en op Tweakblogs en laat ik zo vrij zijn om te stellen dat jij echt niet de enige autist bent bij Tweakers. Wat zij niet met jou gemeen hebben: het lijkt wel of jij juist het conflict opzoekt. Constant ben je ongepast bezig en laat geen enkel leerrendement zien. Zonde, kansen genoeg gehad hoor. Je hebt jezelf effectief buiten het groepje geplaatst. Een tweedeling in de maatschappij is in dit geval jouw eigen schuld.

En dat is zonde want ook jouw inbreng (scheer-expertise, je nieuwe huisblogs en nog wat dingen) was vaak genoeg prima. Je bent echt met open armen ontvangen, meerdere meerdere keren vergeven en nu is het gewoon klaar.

Door Wesley, dinsdag 4 november 2014 22:54

Kijk dat stoort mij ook een beetje, men erkent in principe wel dat ik goed reviews kan schrijven en dus ook een bepaalde expertise opgebouwd heb maar ik mag niet echt mijzelf wezen.

Kijk ik loop daar gewoon tegen aan omdat ik niet functioneer als een robot, en iedere keer die onpersoonlijke e-mails of DM's heb ik ook niks aan.

Stja en dan word nog leuk naar zo'n doktersteam verwezen, niet dat het een slecht idee is maar ik heb er gewoon niet de energie meer voor.

En ik plaats mijn reviews maar mooi op mijn eigen weblog, ik was er sowieso al mee bezig. Maar goed het is een mooi moment om af te kicken van deze hele site, en ik weet niet of ik uberhaupts moeite wil doen om die ban aan te vechten.

Ik vind Tweakers voor mij persoonlijk namelijk helemaal niet meer gezond, en het is raar maar ik begin in zeker zin een desinteresse te ontwikkelen voor technologie en het enige wat me echt nog kan boeien zijn gadgets.

Door Tweakers user Haas_nl, dinsdag 4 november 2014 22:56

Pfff autisten hebben het zwaar op internet, in real life kan je nog kiezen met wie je om gaat en zo problemen voorkomen. Op werk kan je het aangeven en bij overige vrienden ook.
Maar op internet is er natuurlijk geen beginnen aan.
Ik zal zo ook geen oplossing voor je weten behalve dat ik zie dat autisme een stuk minder wordt op latere leeftijd, en je dan minder last hiervan krijgt.

Ik voel met je mee en ik hoop dat je het onder controle krijgt.

Door Tweakers user NLKornolio, dinsdag 4 november 2014 23:13

Het gaat er denk ik niet om wat je schrijft maar wat je uitlokt bij door je reacties denk ik dan maar. De Viva is voor relatie problemen en naakt foto's.

Lees je blog's weinig. Vindt ze niet interessant of hebben niks toe te voegen aan dit platform. Het is misschien leuk het voor jezelf op te schrijven en dan later 10 jaar terug lezen..

De toleratantie zal denk ik meerdere factoren hebben. Maar main is waarschijnlijk dat het weinig toevoegd beetje nu.nl gehalte.

Door Tweakers user Sp3ci3s8472, dinsdag 4 november 2014 23:16

Geen idee wat je exacte reactie was in dat topic.

Maar het kan heel veel uitmaken op welke manier je een reactie plaatst. De toon van de reactie is nogal bepalend.

of hij bang was betast te worden door zijn mannelijke collega?

Als je het op die manier verwoord dan is het niet meer dan logisch dat je een shitstorm aan reacties over je heen krijgt. Indien je er een smile achterplakt dan maak je er nog een grap van. Wat ook kan is het op een andere manier verwoorden.

Door Tweakers user Little Bear, dinsdag 4 november 2014 23:58

Waarom blijf jij eigenlijk terugkomen? Je bent hier al zo dikwijls tegen de lamp gelopen. Elke keer opnieuw trap je in dezelfde valstrikken. En elke keer gaat het verhaal hetzelfde.
- Je schrijft een verhaal van NU.nl niveau
- Je doet dit op een community die zich daaraan stoort
- Je krijgt bakken kritiek over je heen
- Je kruipt in de slachtofferrol en begint te dreigen met dan je blogs maar op te doeken en te zuchten dat het je allemaal niet meer kan schelen
- Er komen modjes bij. Ook van hen krijg je te horen dat je gedrag op deze community niet gepast en gewenst is
- Je blijft provoceren, en tegelijk maar schuilen achter woorden zoals energieloos en autisme
- Uiteindelijk bloedt het dood, omdat het gewoon nergens meer naartoe kan gaan
- Enkele dagen later begin je van voor af aan

Nu heb je een ban gekregen. Zowat het enige wat de mods nog kunnen doen in jouw geval. En wat doe je? Met al je energieloosheid maak je een nieuw account aan om toch maar te kunnen blijven posten. Ben je buiten moe en autistisch ook nog eens zo zelfdestructief? In alle eerlijkheid, wat heb je hier eigenlijk nog te zoeken?

Kijk ik begrijp je ergens wel. Tweakers zijn in het algemeen hoger opgeleid en vertonen dikwijls elitair gedrag. Als je daar zelf niet in past maar er toch bij wil horen dan bots je gewoon heel erg dikwijls. Wil je toch de interesse houden voor de technologische kant? Wees dan een lurker. Lees, maar hou je commentaren voor je. Zeker als je zo'n naam hebt opgebouwd als jij.

Je kan de zalm blijven spelen, maar dat gaat je niet lukken als vreemde eend in de bijt...

Door Wesley, woensdag 5 november 2014 06:43

Verslaving? Maar goed nu Gambieter mij gebanned heeft ga ik natuurlijk niet meer terug komen, en ik ga ook niet met die beweter meer in discussie want ze weten het toch altijd betere en denken dat ze een soort goed zijn.

Je schrijft het dus ook correct, ze vertonen dikwijls een elitair gedrag maar goed op Fok! neemt men je wellicht minder serieus maar ze zijn er een stuk toleranter. Oh en ik heb geen nieuw account aangemaakt, ik heb gewoon niet meer de mogelijkheid om deze Tweakblog te beheren en anoniem reageren staat gewoon aan.

Ik zag die overigens aankomen, want ik heb een tijdje terug al mijn gebruikerreviews naar mijn eigen website verhuist zodat ze tenminste onder eigen beheer zijn.

Door Tweakers user Palmolive, woensdag 5 november 2014 07:14

Wesley schreef op woensdag 05 november 2014 @ 06:43:
Verslaving? Maar goed nu Gambieter mij gebanned heeft ga ik natuurlijk niet meer terug komen, en ik ga ook niet met die beweter meer in discussie want ze weten het toch altijd betere en denken dat ze een soort goed zijn.

Je schrijft het dus ook correct, ze vertonen dikwijls een elitair gedrag maar goed op Fok! neemt men je wellicht minder serieus maar ze zijn er een stuk toleranter. Oh en ik heb geen nieuw account aangemaakt, ik heb gewoon niet meer de mogelijkheid om deze Tweakblog te beheren en anoniem reageren staat gewoon aan.

Ik zag die overigens aankomen, want ik heb een tijdje terug al mijn gebruikerreviews naar mijn eigen website verhuist zodat ze tenminste onder eigen beheer zijn.
De hoeveelste keer is dit dat je nu toch echt niet meer terug komt? Ik gok op de 5de.

"want ik ben nou eenmaal zoals ik ben en dat veranderd toch niet."

"Ik ben Kars Tates en ik rij op een menigte mensen in. Probeer me niet te veranderen, want zo ben ik nu eenmaal." Snap je mijn punt? Pech dat je zo bent, dat betekent niet dat je zo hoeft te blijven.
Autisme en lage opleiding zijn gewoon geen excuus, dus gebruik ze ook niet zo. Het is zwak om dat te doen.

Overigens zijn meerdere accounts niet toegestaan.

Volgens mij ben je gewoon verslaafd aan je slachtofferrol en de aandacht die je hier uit trekt. De waarheid is, iedereen is het gezeur met je zat en al helemaal je blogs. Iedereen stelt het op prijs als je niet meer terug komt, dus waarom kom je steeds nog terug?
Little Bear schreef op dinsdag 04 november 2014 @ 23:58:
Waarom blijf jij eigenlijk terugkomen? Je bent hier al zo dikwijls tegen de lamp gelopen. Elke keer opnieuw trap je in dezelfde valstrikken. En elke keer gaat het verhaal hetzelfde.
- Je schrijft een verhaal van NU.nl niveau
- Je doet dit op een community die zich daaraan stoort
- Je krijgt bakken kritiek over je heen
- Je kruipt in de slachtofferrol en begint te dreigen met dan je blogs maar op te doeken en te zuchten dat het je allemaal niet meer kan schelen
- Er komen modjes bij. Ook van hen krijg je te horen dat je gedrag op deze community niet gepast en gewenst is
- Je blijft provoceren, en tegelijk maar schuilen achter woorden zoals energieloos en autisme
- Uiteindelijk bloedt het dood, omdat het gewoon nergens meer naartoe kan gaan
- Enkele dagen later begin je van voor af aan

Nu heb je een ban gekregen. Zowat het enige wat de mods nog kunnen doen in jouw geval. En wat doe je? Met al je energieloosheid maak je een nieuw account aan om toch maar te kunnen blijven posten. Ben je buiten moe en autistisch ook nog eens zo zelfdestructief? In alle eerlijkheid, wat heb je hier eigenlijk nog te zoeken?

Kijk ik begrijp je ergens wel. Tweakers zijn in het algemeen hoger opgeleid en vertonen dikwijls elitair gedrag. Als je daar zelf niet in past maar er toch bij wil horen dan bots je gewoon heel erg dikwijls. Wil je toch de interesse houden voor de technologische kant? Wees dan een lurker. Lees, maar hou je commentaren voor je. Zeker als je zo'n naam hebt opgebouwd als jij.

Je kan de zalm blijven spelen, maar dat gaat je niet lukken als vreemde eend in de bijt...
Hier mee eens dus.

Door Tweakers user Pat911, woensdag 5 november 2014 07:53

Ik dacht dat je weg was... je bent wel heel ongeloofwaardig aan het worden (voor zover je dat al niet was).

Door Tweakers user vanaalten, woensdag 5 november 2014 07:56

Sp3ci3s8472 schreef op dinsdag 04 november 2014 @ 23:16:
Geen idee wat je exacte reactie was in dat topic.

Maar het kan heel veel uitmaken op welke manier je een reactie plaatst. De toon van de reactie is nogal bepalend.

of hij bang was betast te worden door zijn mannelijke collega?
Dat oorspronkelijke topic is dus door mij aangemaakt.
Heel kort samengevat: stel je moet voor werk met collega's op werkreis - mag een werkgever eisen dat je met twee mensen een hotelkamer deelt?
Mijn stelling: na een lange dag hard werken wil je graag iets rust & privacy, dus een hotelkamer delen is geen optie.

Hierbij totaal niet gehad over of het een mannelijke of vrouwelijke collega was, dat speelde wat mij betreft geen rol. Dat daar dus een homofobe reactie op kwam over betast worden sloeg op dat moment dus nergens op.

Door Tweakers user chime, woensdag 5 november 2014 08:33

Het betast worden leek me niet de vrees te zijn van de TS, zijn vrees was eerder: minder rust en privacy.

Daar dan op reageren met een reactie die impliceert dat de TS hetzij bang is om betast te worden of dat er mensen zijn die hun handjes niet kunnen thuishouden is volledig naast de kwestie.
Niet alleen is het naast de kwestie, door zo een impliciete beschuldiging dwing je de TS - maar ook iedereen die ook gesteld is op zijn privacy/rust in het defensief.
Mauw reizen voor je werk ...
Bij deze reactie zit de aanzet al fout - puur dat eerste woord; wat bedoel je daar nu mee?
Is het gaap ... een mauw van een kat ... ?
't Komt voor mij over als een "Boeien ... ik vind je mening niet interessant "
Of je het bedoeld of niet ... dat is de eerste indruk / het gevoel dat dat woord bij mij oproept, kan belachelijk klinken - is waarschijnlijk ook belachelijk maar toch is het zo.


Komt erbij dat je reageert op een topic waar je gewoon niet veel van weet.
Leuk dat je vergelijkt met je broertje ... maar die zat in een appartement wat dus impliceert dat ze daar langer zitten (weekends vrij dus) en ... tromgeroffel ... ieder wel een eigen kamer zal hebben, of een plek om zich terug te trekken.


Op tweakers heeft men geen probleem met autisten. Maar als die autisten bot overkomen dan krijgen die natuurlijk een tegen-reactie.

Iemand achter zijn pc kan echt niet zien/rieken dat jij moeilijk uit je woorden komt.
Men ziet niet de gezichtsuitdrukking die wijzen op een sarcastische opmerking.
...
Kortom, mensen achter hun pc interpreteren de opmerkingen over het algemeen vanuit de meest pessimistische invalhoek.

Door Tweakers user Pinky-H9, woensdag 5 november 2014 08:55

Zucht gaan we weer.

Pakt popcorn en F5 rammen maar weer :+

Door Tweakers user Siask, woensdag 5 november 2014 09:14

Als er iemand is die een tweedeling in de hand werkt, dan ben je dat natuurlijk zelf.

Je stapt als een idioot in een discussie binnen die je niet aangaat en geeft herhaaldelijk af op een vileine manier af op mensen die lang gestudeerd hebben en verwacht dan ook nog begrip van die zelfde groep. Sorry, maar zo werkt het natuurlijk niet.

Anecdotisch voorbeeld hier. Met zo'n instelling kun je niet met elkaar discussiëren, alle titels over één kam scheren is respectloos.

Op een algemeen niveau heb je er prima voor gezorgd dat ik eens vaker denk aan mensen die het iets minder gemakkelijk hebben, op individueel niveau ligt dat net iets anders. Tip: kijk niet alleen in de spiegel om je te scheren.

Door Tweakers user RoadRunner84, woensdag 5 november 2014 09:28

Even voor de goede orde.
Je account @Jigu-Yong is gebanned, dus je reageert nu onder de naam Wesley (geen account)?

Door Tweakers user A Lurker, woensdag 5 november 2014 10:20

Gaan we weer...

Een tijdje terug las ik op de NOS een artikel over de tweedeling van de maatschappij, en eerlijk gezegd dacht ik toen vrijwel direct aan Tweakers, want waar is deze tweedeling beter zichtbaar dan op Tweakers?

Denk je echt dat bij Tweakers erger is dan bij andere fora/sociale ontmoetingsplekken? Ik denk eerlijk gezegd het omgekeerde, namelijk dat het hier best wel meevalt.

Ja discussies zijn soms hevig, maar als je het persoonlijk wil maken (of niet) heb je dat voor mijn gevoel echt zelf in de hand hier. Ik zit hier al 10 jaar ofzo en ben misschien 1 keer persoonlijk aangevallen. Daarentegen lijk jij het elke keer persoonlijk te willen maken, of in ieder geval, je duwt het elke keer richting individueel/persoonlijk vlak, door indirect mensen af te vallen, te beledigen, en dat terwijl je jezelf zonder pardon in de slachtofferrol duwt. Ik ken de voorgeschiedenis niet, maar op deze manier maak je zelf die 'tweedeling' waar jij het over hebt alleen maar erger.

Oh en gedraag jullie s.v.p. in de reacties, want ik wil alleen mijn ei kwijt en zit er echt niet op te wachten om nog verder in de grond gestampt te worden...

In het normale leven heb je tweerichtingsverkeer, of het je nu bevalt of niet.

...want ik ben nou eenmaal zoals ik ben en dat veranderd toch niet.

En waarom heb je dan deze blogpost geschreven? Om ons slecht te laten voelen over een zogeheten tweedeling? Of had je gehoopt dat het andere 'kamp' van de 'tweedeling' zo maar even zou veranderen omdat jij het er niet mee eens bent?

Vraag jezelf even af, wil je het probleem oplossen, of wil je gewoon zeiken?

In het eerste geval, vergeet alles, ga terug bij het begin, probeer constructief en behulpzaam te zijn en je zult echt veel meer voor elkaar krijgen.

In dat laatste geval, ga lekker zo door, maar dan krijg je zelf ook de wind van voren.

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 november 2014 10:22]


Door Tweakers user Sissors, woensdag 5 november 2014 10:56

Even los ervan dat je kon afvragen wat je dan had verwacht wat er zou gebeuren als je zulke opmerkingen plaatst in een serieus topic (als dat serieuse opmerkingen waren is het des te ernstiger), denk je dat jij echt in een positie bent om te praten over een tweedeling/intolerantie? Als degene die vanuit een uitkering klaagde op allochtonen met een uitkering?

Door Tweakers user GZFan, woensdag 5 november 2014 11:32

Wacht eens even, de autist in mij snapt het even niet meer helemaal.
Jigu-Yong, Dique-Long, Wesley...
Wie is wie? Of hebben we te maken met een schizofrene autist met zieligheidsstoornis? :+

Door Tweakers user Niekfct, woensdag 5 november 2014 11:49

GZFan schreef op woensdag 05 november 2014 @ 11:32:
Wacht eens even, de autist in mij snapt het even niet meer helemaal.
Jigu-Yong, Dique-Long, Wesley...
Wie is wie? Of hebben we te maken met een schizofrene autist met zieligheidsstoornis? :+
Nou, nou.. Dat mag ook wel minder hoor.

Door Tweakers user Mrjraider, woensdag 5 november 2014 11:53

Wauw..... Sommige reacties hier }:|

Door Tweakers user i-chat, woensdag 5 november 2014 12:11

vanaalten schreef op woensdag 05 november 2014 @ 07:56:
[...]

Dat oorspronkelijke topic is dus door mij aangemaakt.
Heel kort samengevat: stel je moet voor werk met collega's op werkreis - mag een werkgever eisen dat je met twee mensen een hotelkamer deelt?
Mijn stelling: na een lange dag hard werken wil je graag iets rust & privacy, dus een hotelkamer delen is geen optie.
ik zou zeggen als je bezwaar hebt tegen dit soort maatregelen moet je zelf maar een hotel boeken, ik heb nog geen linkje naar het draadje gevonden en ik ben er echt te lui voor die te zoeken, maar mijn TS beweerd dat er in je post stond dat het over een andere man gaat,
en ik zou bijna beweren dat in bepaalde kringen DAT al een troll is, je had namelijk ook kunnen zeggen collega waarbij je duidelijk maakt dat man/vrouw daarbij niet uit maakt

deze jongen is duidelijk een ik ben zielig autist en daarbij waarschijnlijk homo-foob (of juist een homofoob-hater), en voor hem is zo'n vraag wellicht veel relevanter dan voor 'normale' mensen...

dat jij die reactie vervolgens nergens op vindt slaan snap ik precies, maar als er vervolgens reacties op zijn bericht volgen die door een mod worden gesencureerd dan klopt daar ook niets van... en simpel NEE natuurlijk niet, dat was het punt helemaal niet... had toch ook volstaan...

daarmee zou je reactie 3ledig zijn... 1 dont feed the troll, 2 corrigeerd domme gedachte kronkels, 3 houd met zo min mogelijk woorden de discussie ontopic...

het verbaasd me dat de befreffende modje daar niets mee heeft gedaan zo moeilijk is dat nu ook weer niet...

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 5 november 2014 12:23

RoadRunner84 schreef op woensdag 05 november 2014 @ 09:28:
Even voor de goede orde.
Je account @Jigu-Yong is gebanned, dus je reageert nu onder de naam Wesley (geen account)?
Deze account is er al langer, ik heb er laatst nog iets over gezegd in een andere blog, het grappige was dat als je dan de details van de account wou inzien je alleen de link naar zijn website had :P

/edit : ik zie nu pas dat als je op zijn accountnaam klikt je gewoon al meteen doorgestuurd wordt naar zijn website, free hits anyone ?

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 november 2014 12:27]


Door Tweakers user Deadsmell, woensdag 5 november 2014 12:33

Topic even doorgebladerd; wat een drama om helemaal niets zeg. Die opmerking was ver gezocht, want er was geen enkele reden om een link met seksuele intimidatie te leggen. Dat die opmerking vervolgens door een mod verwijderd wordt vind ik ook een te zware ingreep, maar ik begrijp uit het één en ander dat er zich meer tussen jullie heeft voorgedaan. Vrij voorspelbaar dus, in die context.

Mijn advies: niet zo piepen en minder kinderachtig doen. Als je normaal reageert op topics, dan ga je helemaal geen last hebben van mods of mede-tweakers.

En is je persoonlijke ervaring met die betreffende mod de reden waarom je over een tweedeling op tweakers spreekt? Beïnvloed dat je beeld zo erg? Ik post hier niet zo vaak, maar lees al heel wat jaartjes mee en ik heb werkelijk nog nooit iets van een tweedeling mee gekregen. Niet iedereen heeft hetzelfde niveau natuurlijk, maar als je ontopic blijft en zinnige dingen post, dan loop je mijns inziens niet het risico om op deze website met intolerantie geconfronteerd te worden.

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 november 2014 12:36]


Door Tweakers user waah, woensdag 5 november 2014 13:08

Tja wat FOK! Betreft... Wordt je liever genegeerd? Want dat doen ze bij FOK!. Ze nemen je niet serieus, steken daarna de draak met je en lachen je in je gezicht uit.

Het tweakers forum heeft gewoon zijn regels, en als je je daar niet aan houd... Dan is dat jammer.

Door Tweakers user ShadowBumble, woensdag 5 november 2014 13:17

En goed het enige wat je dan vervolgens van zo'n beheerder krijgt te horen dat er echt geen tweedeling op GoT is, maar aan de andere kant zegt men van als je het hoge niveau niet aan kunt dan mag je eigenlijk niet reageren althans dat is mijn gevoel.
Onzin, Ik loop al bijna 15 jaar mee hier en de drempel is nog nooit zo laag geweest als nu, sterker nog zolang jij gewoon een beetje zelf onderzoek hebt gedaan, en dat ook laat blijken in je vraag opbouw is er niks aan de hand.

Toen ik hier net begon toen was er pas een Elitair onderscheid tussen wat je wel en niet mocht doen, toen werd er letterlijk verwacht dat je diepe kennis had van de materie voordat je uberhaupt maar iets durfde te vragen. Vraag maar aan elk oudgediende.

Jij loopt inmiddels tegen het probleem aan dat iedereen je spuugzat is, waardoor je per definitie al met -1000 punten begint op het moment dat je zelfs al het meest fantasiche onderzoek, met onderbouwing neer zet.
Maar hoe ik hier nou echt mee om moet gaan? Ik weet het niet en ik heb het er geregeld best moeilijk mee, aan de ene kant draag ik Tweakers een warm hart toe maar aan de andere kant word ik telkens met intolerantie geconfronteerd of zijn wij autisten en laag opgeleide / middelbare geen mensen? Het resultaat zal uiteindelijk trouwens zijn dat ik zelf besluit niet meer bij te dragen, want ja voor dat je het weet komt gambieter aan om je post te verwijderen.
En dit is precies de reden waarom mensen ze zich zo gedragen richting jouw, je hebt inmiddels de status bereikt die vroeger Toverstaf had ( wederom vraag maar aan de oud gedienden ), je staat inmiddels bekend door je wispelturige gedrag als, je op hoge poten een blog schrijven op het moment dat er ook maar iets gebeurd wat JOUW niet zint, en je post de meest waanzinnige buitensporige reacties, hell hoe kom je bij de connectie als je met een collega een hotel kamer moet delen dat hij aan iemand zou zitten ?!?!?!?!?!

Das gewoon absurt zeker omdat er helemaal geen aanleiding is, en er dan ook nog eens even dik over in discussie gaan waardoor je de hele focus weg trekt uit het topic.

En dat laatste is exact het probleem, ik heb het even nagekeken en iedere post die je gemaakt hebt ( en de meeste blogs ook die ik mij herinner ) komen allemaal op hetzelfde neer, hoe kan ik zo snel mogelijk het oorspronkelijk onderwerp veranderen in iets waarin ikzelfs in het middelpunt sta, gebeurd dit niet dan is er instant een tegenpost/blog over gezeur waarom je genegeerd/gewaarschuwt word.

Je hebt gewoon last van structurele aandachttrekkerij, en jezelf in de slachtoffer rol zien.

Door Tweakers user Coffeemonster, woensdag 5 november 2014 13:23

Waarom neem je niet contact op met Gambieter (bijvoorbeeld per e-mail) als je het niet met zijn acties eens bent? Voor zover ik Gambieter ken (althans, aan zijn online acties te zien) is dat iemand met wie je prima daarover in gesprek kan gaan. Hij kan je dan uitleggen waarom hij voor die actie heeft gekozen. Dat werkt meestal beter dan je gal spuien zonder te weten waarom exact je bent gecorrigeerd.

Door Tweakers user rob_erwt, woensdag 5 november 2014 13:59

Coffeemonster schreef op woensdag 05 november 2014 @ 13:23:
Waarom neem je niet contact op met Gambieter (bijvoorbeeld per e-mail) als je het niet met zijn acties eens bent? Voor zover ik Gambieter ken (althans, aan zijn online acties te zien) is dat iemand met wie je prima daarover in gesprek kan gaan. Hij kan je dan uitleggen waarom hij voor die actie heeft gekozen. Dat werkt meestal beter dan je gal spuien zonder te weten waarom exact je bent gecorrigeerd.
Hij heeft keurig uitgelegd gekregen waarom deze actie genomen is en het had echt niet alleen met dat topic te maken.

Door Tweakers user Ample Energy, woensdag 5 november 2014 14:48

"een bepaalde expertise opgebouwd heb maar ik mag niet echt mijzelf wezen."

Maar waar is die expertise dan? De meeste posts van je die ik tegenkom zijn van een laag niveau. Dat hoeft niet erg te zijn, maar vaak breng je niks in of is een discussie al lang voorbij een punt dat je probeert te maken. Je kunt er dan ook voor kiezen om niet te reageren.

"Maar goed het is een mooi moment om af te kicken van deze hele site"

En daar zeg je precies wat ik denk: je bent verslaafd aan je mening verkondigen. Je moet per sé reageren, je moet per sé een blog om wat gedachtes de wereld in te slingeren. Het is een beetje van dat Nu.nl-niveau; moeten reageren, omdat je anders het gevoel krijgt dat de wereld vergaat. Het is helemaal niet erg als je af en toe je mond houdt.

"ik ga ook niet met die beweter meer in discussie want ze weten het toch altijd betere en denken dat ze een soort goed zijn"

Jij bent altijd degene die het toch altijd beter weet, met wie een discussie niet mogelijk is en die denkt rechtvaardig te zijn. Of vind je van niet?
En leef eens mee met "die betweter". Hele dag posts moeten lezen en agentje spelen, omdat er busladingen eikeltjes zijn die of de regels niet lezen of de sfeer verpesten of een simpelweg stomme post plaatsen. Hij komt regelmatig posts van je tegen en wordt dan geforceerd te bedenken wat hij er mee aan moet. Ik kan ze gewoon negeren, maar hij moet over de consequenties nadenken. En wat als jij wordt aangevallen na een post? Dan moet Gambieter het weer opruimen. Hij heeft geen tijd/energie om zich in jou in te leven, hij moet het forum in goede banen leiden. Dat dat niet bij jouw visie past maakt voor een moderator niet uit. Het hele forum staat boven 1 lid.
Als je al niet misantropisch bent, wordt je dat wel als moderator :P

"omdat ik niet functioneer als een robot"

Snap je dat je door dit soort opmerkingen mensen tegen je krijgt? Probeer mensen een beetje in hun waarde te laten. Bekijk het ook eens vanaf de andere kant. Als men een "hoog niveau" heeft en er komen mensen met opmerkingen van een laag niveau, dan is dat irritant. Je denksnelheid wordt omlaag gehaald, omdat iemand niet even stil kan zijn. Discussies ontsporen, omdat er nutteloze opmerkingen worden geplaatst.


Ik denk inderdaad dat je verslaafd bent. Omdat je graag verkondigt dat je langzamer/minder/anders denkt dan de gemiddelde mens wil ik je vergelijken met mijn zusje. Die is een stuk minder slim dan de gemiddelde mens. Dat is helemaal niet erg en we betrekken haar natuurlijk overal bij en willen dat ze dezelfde kansen krijgt als andere mensen, maar af en toe is het heel vervelend dat zij ook, net als jij, een beetje praatverslaafd is. Omdat zij op een lager niveau denkt, denkt ze vaak dat wanneer zij zich ergens in kan verplaatsen, haar mening/idee op prijs wordt gesteld. Jij ziet een topic met een probleem, denkt ergens aan en besluit een bericht achter te laten. Je zult gewoon moeten leren dat je af en toe je mond moet houden en dat het zo kan zijn dat anderen geen zin hebben in je nieuwste hersenspinsel.

Probeer eens een week (absoluut niet minder) op geen enkel forum te reageren. Je zult zien dat de wereld doordraait en dat mensen zich wel redden zonder je. Dat is niet lullig bedoelt, dat is als therapie bedoelt.

Door Standeman, woensdag 5 november 2014 15:04

Het probleem is niet autisme, apserger of opleiding. Op GoT zijn tientallen autisten al jaren aanwezig die prima mee posten. Zo zijn er ook zeker tientallen lager opgeleiden die goed mee posten. Tussen de honderdduizenden accounts zullen vast ook een aantal met een combinatie van dergelijke zaken zitten.

Het probleem is keer op keer niet reageren op sturing vanuit de crew of daar maar op korte termijn rekening mee te houden. Om vervolgens gewoon weer op oude voet door te gaan.

Wij doen onze uiterste best om gebruikers het naar hun zin te maken en discussies goed te laten verlopen. Wij geven mensen meer kansen dan dat ze imho ze verdienen en als daar geen verbetering in komt, wordt het tijd ooit een keer tijd om voor onbepaalde tijd afscheid van elkaar te nemen.

We kunnen niet topics keer op keer laten ontsporen omdat enkele gebruikers niet weten hoe ze moeten reageren.

Door Tweakers user Palmolive, woensdag 5 november 2014 15:26

Nu is deze blogger overduidelijk onredelijk, maar zijn modjes altijd zo heilig? Even een verhaaltje:

Ik koop een tijd terug een iPhone van iemand op V&A. Ik zou die avond een T&T krijgen. De volgende ochtend had ik die nog niet, dus zoek ik even wat dingen uit over die persoon, waarop ik achter wat details uit zijn leven kom. Ook kom ik erachter dat hij een ouder account had, waar de feedback aanmerkelijk minder positief was.

Bezorgd als ik was presenteer ik deze dingen aan een niet nader te noemen moderator, met als énige vraag: moet ik me zorgen gaan maken?

Nou, wat kon die mod tekeer gaan. Ik zou paranoide zijn, een gekkenhuis in moeten, me moeten laten nakijken, en wat al niet meer. Meneer vond dat hij het kon weten, want hij maakte zogenaamd al 10 jaar lang profielen van oplichters en ja, dan was je een halve psycholoog volgens hem. Na wat heen en weer gebakkelei heb ik het gelaten voor wat het was.

Uiteindelijk kwam de iPhone binnen, en in het hoesje vond ik een visitekaartje van de verkoper. ( Ik had ondertussen nog niks van hem gehoord.) Uiteraard belde ik even.

Wat bleek nou? De betreffende mod had gelijk na mijn bericht de V&A en DM mogelijkheid van de verkoper op slot gezet, en had tegen hem net zo hard lopen schelden als tegen mij. ( Wat ik toen dus nog niet wist, en waardoor ik de verkoper nog meer ging wantrouwen.)
Nou kan je natuurlijk een slechte dag hebben, maar bij de verkoper ging de mod drie dagen lang zo door.
De verkoper was een prima kerel overigens, en de iPhone was prima in orde. We hebben toen even uitgepraat wat er gebeurd was, en dat was prima zo.

Point being: tussen de moderators loopt er ook wel eens wat raar of onredelijk volk rond. Als zo'n gefrusteerd konijn als de mod waar ik mee praatte deze blogger tegenkwam, dan kan ik wel raden hoe de mod gereageerd had, als hij op een normaal bericht al helemaal idioot reageert.

"Als je al niet misantropisch bent, wordt je dat wel als moderator :P "

Dat was bij de mod waarmee ik contact had duidelijk het geval. Misschien tijd voor hem om te stoppen. Ik waardeer het werk wat de moderators doen, maar wanneer ze zo gaan doen zit er iets mis.

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 november 2014 15:29]


Door Tweakers user Opinion, woensdag 5 november 2014 16:11

Vreselijk offtopic (maar deze blog heeft toch al weinig richting): dat moderators af en toe uit hun slof schieten kan ik me goed voorstellen. Internet heeft een bijzondere uitwerking op het gedrag van mensen en zo ook soms op GoT. Ik kan me wel voorstellen dat je het af en toe helemaal zat bent. Tel daar eventueel nog andere factoren bij op en dan kan je uiteraard uit je slof schieten. De quote "als je al niet misantropisch bent, wordt je dat wel als moderator :P" kan ik me dan ook goed voorstellen.
Hoewel ik nu natuurlijk slechts een kant van het verhaal en op basis daarvan lijkt het wel een overtrokken reactie van de mod, maar hij heeft je klacht dus wel serieus genomen.

Door Tweakers user xleeuwx, woensdag 5 november 2014 17:02

dbhuis schreef op woensdag 05 november 2014 @ 15:26:
Nu is deze blogger overduidelijk onredelijk, maar zijn modjes altijd zo heilig? Even een verhaaltje:

*knip* *bla bla verhaaltje :) *
Je kan zeggen wat je wilt maar de mod had het waarschijnlijk wel voor elkaar dat zowel jij als de verkoper het niet in ze hoofd haalde om nog een bericht te sturen. Wat voor hem natuurlijk gunstig was want dat scheeld hem weer werk. 8)7

maar misschien toch nog even doorsturen naar ander modje of iets hogerop zoeken ? Kan natuurlijk altijd wezen dat het modje al 4 dagen in een hotel kamer was opgesloten met een collega O-)

Door Wesley, woensdag 5 november 2014 17:05

dbhuis schreef op woensdag 05 november 2014 @ 07:14:
[...]
Overigens zijn meerdere accounts niet toegestaan.
Overigens heb ik die ook niet, want ik reageer gewoon via het reageerformulier aka anoniem reageren. Na goed ik denk dat ondanks de intolerantie die hier op Tweakers heerst, ik er beter aan doe om mij daar niet meer druk over te maken en maar weg te blijven.

Want ik zou natuurlijk best de hulp van het dokterteam kunnen inschakelen, maar zoals ik al zei ik heb er de energie niet meer voor en ik word moe om mij iedere keer aan te moeten passen. Ik wil gewoon enigszins mijzelf kunnen zijn, zonder dat ik voor iedere schijt een waarschuwing of whatever krijg.

Dus uiteindelijk denk ik toch dat het niveau van Fok! beter bij mij past dan Tweakers ondanks dat ik Tweakers wel altijd een warm hart heb toegedragen maar het zal mij niet lukken om te voldoen aan de wensen van Tweakers. En het is eigenlijk ook helemaal niet gezond om je druk te maken over iets wat niet in het echte leven afspeelt, want in het echte leven gaat alles zijn gangetje want ik doe mijn werk goed en op mijzelf wonen gaat me ook redelijk goed af.

Maar ik heb net als iedere mens behoefte aan een vorm van sociaal contact, ondanks mijn beperkingen welke ik persoonlijk pas sinds ongeveer een jaar echt erken. Ik heb mijzelf namelijk lang voor de gek gehouden dat ik een normaal persoon was, maar dat ben ik helaas niet want naast autistische ligt mijn verbaal niveau ook gewoon lager.

Ik heb deze post dus vooral geschreven omdat ik mijn frustraties kwijt wou, ik zal dus niet dwingen om plots te veranderen maar het zou wel mooi zijn als het gebeurde. Want het kabinet maakt het mensen zoals mij ook beslist niet makkelijk, maar dat ziet geen kip en enige wat vele hier zien is een persoon die blijkbaar bot overkomt en het niveau niet haalt.

Nee het zou echt mooi zijn als Nederland wat toleranter is, en dat geld echt niet alleen voor Tweakers maar die tweedeling gaat veel verdere maar valt op GoT deste meer op. Een voorbeeld van de intolerantie op Tweakers is overigens dat moderatie systeem op de frontpage, waar groep supermods bepaald wat een goede of slechte reactie is :(

Door Tweakers user Palmolive, woensdag 5 november 2014 17:19

Opinion schreef op woensdag 05 november 2014 @ 16:11:
Vreselijk offtopic (maar deze blog heeft toch al weinig richting): dat moderators af en toe uit hun slof schieten kan ik me goed voorstellen. Internet heeft een bijzondere uitwerking op het gedrag van mensen en zo ook soms op GoT. Ik kan me wel voorstellen dat je het af en toe helemaal zat bent. Tel daar eventueel nog andere factoren bij op en dan kan je uiteraard uit je slof schieten. De quote "als je al niet misantropisch bent, wordt je dat wel als moderator :P" kan ik me dan ook goed voorstellen.
Hoewel ik nu natuurlijk slechts een kant van het verhaal en op basis daarvan lijkt het wel een overtrokken reactie van de mod, maar hij heeft je klacht dus wel serieus genomen.
Uit je slof schieten doet iedereen wel eens, maar een paar dagen lang compleet flippen, en dat alleen maar om een redelijk normale vraag? En dan ook nog eens gaan beweren dat jij iemand wel eventjes zal diagnoseren, op basis van een paar regels,zonder iemand te kennen en zonder diploma, dat vind ik ronduit belachelijk.
xleeuwx schreef op woensdag 05 november 2014 @ 17:02:
[...]


Je kan zeggen wat je wilt maar de mod had het waarschijnlijk wel voor elkaar dat zowel jij als de verkoper het niet in ze hoofd haalde om nog een bericht te sturen. Wat voor hem natuurlijk gunstig was want dat scheeld hem weer werk. 8)7

maar misschien toch nog even doorsturen naar ander modje of iets hogerop zoeken ? Kan natuurlijk altijd wezen dat het modje al 4 dagen in een hotel kamer was opgesloten met een collega O-)
Mwah, na overleg met de verkoper is eruit gekomen dat we er niets aan gaan doen. Ik denk dat het de moeite van de confrontatie niet waard zou zijn, en daarbij, de iPhone die ik wilde was er uiteindelijk :P


" Kan natuurlijk altijd wezen dat het modje al 4 dagen in een hotel kamer was opgesloten met een collega O-)" Lol :+
Wesley schreef op woensdag 05 november 2014 @ 17:05:
[...]

Overigens heb ik die ook niet, want ik reageer gewoon via het reageerformulier aka anoniem reageren. Na goed ik denk dat ondanks de intolerantie die hier op Tweakers heerst, ik er beter aan doe om mij daar niet meer druk over te maken en maar weg te blijven.

Want ik zou natuurlijk best de hulp van het dokterteam kunnen inschakelen, maar zoals ik al zei ik heb er de energie niet meer voor en ik word moe om mij iedere keer aan te moeten passen. Ik wil gewoon enigszins mijzelf kunnen zijn, zonder dat ik voor iedere schijt een waarschuwing of whatever krijg.

Dus uiteindelijk denk ik toch dat het niveau van Fok! beter bij mij past dan Tweakers ondanks dat ik Tweakers wel altijd een warm hart heb toegedragen maar het zal mij niet lukken om te voldoen aan de wensen van Tweakers. En het is eigenlijk ook helemaal niet gezond om je druk te maken over iets wat niet in het echte leven afspeelt, want in het echte leven gaat alles zijn gangetje want ik doe mijn werk goed en op mijzelf wonen gaat me ook redelijk goed af.

Maar ik heb net als iedere mens behoefte aan een vorm van sociaal contact, ondanks mijn beperkingen welke ik persoonlijk pas sinds ongeveer een jaar echt erken. Ik heb mijzelf namelijk lang voor de gek gehouden dat ik een normaal persoon was, maar dat ben ik helaas niet want naast autistische ligt mijn verbaal niveau ook gewoon lager.

Ik heb deze post dus vooral geschreven omdat ik mijn frustraties kwijt wou, ik zal dus niet dwingen om plots te veranderen maar het zou wel mooi zijn als het gebeurde. Want het kabinet maakt het mensen zoals mij ook beslist niet makkelijk, maar dat ziet geen kip en enige wat vele hier zien is een persoon die blijkbaar bot overkomt en het niveau niet haalt.

Nee het zou echt mooi zijn als Nederland wat toleranter is, en dat geld echt niet alleen voor Tweakers maar die tweedeling gaat veel verdere maar valt op GoT deste meer op. Een voorbeeld van de intolerantie op Tweakers is overigens dat moderatie systeem op de frontpage, waar groep supermods bepaald wat een goede of slechte reactie is :(
Das leuk, je valt in herhaling. Veel plezier op FOK! Maar blijf dan deze keer ook helemaal weg, in plaats van de laatste drie keren waarin je gewoon weer terug kwam.

Door Tweakers user Tjeerd84, woensdag 5 november 2014 20:09

Dit heeft helemaal niks met autisme te maken. Of met jezelf zijn. Een slachtofferrol aannemen en zeuren over de elite en de overheid is typisch voor mensen die zelf weinig tot niks weten te presteren in hun leven. Het is puur jaloezie. En dat is vele malen erger dan autisme.

Een kenmerk van vrijwel elke autist is juist het hoge IQ. Mag ik zeggen dat ik daarom serieus twijfel over het geclaimde autisme? Ik denk eerder een slechte jeugd en/of opvoeding. Gevolgen daarvan zijn aandacht trekken en sociale isolatie en daar lijkt het hier meer op.

Op tweakers en in de Nederlandse maatschappij is geen tweedeling. Als je elk bericht terugleest, zie je dat het elke keer gaat over één persoon tegen alle anderen. Er is nergens een medestander te vinden. Ook niet op FOK trouwens. Het kunnen zeggen wat je wilt, betekent niet dat je gehoord wordt.

Door Tweakers user Opinion, woensdag 5 november 2014 20:23

Nou Tjeerd84, dat is wel een erg kortzichtige visie op autisme. Ik ken meerdere mensen die een beetje 'speciaal' zijn in de omgang, op manieren die je niet zomaar ontwikkelt door de soort opvoeding die je hebt gehad.

Overigens geloof ik wel dat iedereen op een bepaalde manier -het zij in verschillende mate- autistisch is.

Door Tweakers user sebastius, woensdag 5 november 2014 20:48

Tjeerd84 schreef op woensdag 05 november 2014 @ 20:09:
Dit heeft helemaal niks met autisme te maken. Of met jezelf zijn. Een slachtofferrol aannemen en zeuren over de elite en de overheid is typisch voor mensen die zelf weinig tot niks weten te presteren in hun leven. Het is puur jaloezie. En dat is vele malen erger dan autisme.

Een kenmerk van vrijwel elke autist is juist het hoge IQ. Mag ik zeggen dat ik daarom serieus twijfel over het geclaimde autisme? Ik denk eerder een slechte jeugd en/of opvoeding. Gevolgen daarvan zijn aandacht trekken en sociale isolatie en daar lijkt het hier meer op.

Op tweakers en in de Nederlandse maatschappij is geen tweedeling. Als je elk bericht terugleest, zie je dat het elke keer gaat over één persoon tegen alle anderen. Er is nergens een medestander te vinden. Ook niet op FOK trouwens. Het kunnen zeggen wat je wilt, betekent niet dat je gehoord wordt.
Helaas kan ik je als semi-deskundige melden dat een hoog IQ alleen bij Asperger autisten aanwezig is. Een klassieke autist heeft juist een vrij laag IQ.

Door Tweakers user Tjeerd84, woensdag 5 november 2014 21:51

Opinion schreef op woensdag 05 november 2014 @ 20:23:
Nou Tjeerd84, dat is wel een erg kortzichtige visie op autisme. Ik ken meerdere mensen die een beetje 'speciaal' zijn in de omgang, op manieren die je niet zomaar ontwikkelt door de soort opvoeding die je hebt gehad.

Overigens geloof ik wel dat iedereen op een bepaalde manier -het zij in verschillende mate- autistisch is.
Ik ken er ook heel veel en dat zijn allemaal aardige kinderen en mensen. Het gedrag waar het hier omgaat wordt afgeschoven op autisme, omdat het handig is om achter een label te verschuilen. Ik zie in het gedrag geen kenmerken van 'speciaal in de omgang' terug.
sebastius schreef op woensdag 05 november 2014 @ 20:48:
[...]
Helaas kan ik je als semi-deskundige melden dat een hoog IQ alleen bij Asperger autisten aanwezig is. Een klassieke autist heeft juist een vrij laag IQ.
Ik ben ook semi-deskundig en wat ik weet is dat autisme in alle IQ-gebieden evenveel voorkomt en dat er daarnaast twee vormen van autisme zijn die juist bij hoog IQ horen (asperger en hoogfunctionerend autisme). Met andere woorden IQ en autisme zijn niet gerelateerd. Veel autisten zijn daarnaast wel specifiek goed in één ding en in dat gebied kunnen ze een enorm hoog 'IQ' bereiken, ondanks een lage gemiddelde score voor IQ.

[Reactie gewijzigd op woensdag 5 november 2014 21:51]


Door Tweakers user R3M1, donderdag 6 november 2014 09:27

Tweakers (Fok! for techneuten?), is een weergave van onze samenleving; de discussies die hier gevoerd worden laat zien dat alle lagen en stromingen vertegenwoordigt zijn.

Aangezien het een open forum kan men zeggen wat men wilt (binnen de regels van fatsoen). Dat het soms een glijdende schaal is ben ik wel met je eens; ook op Tweakers schijnt men zich te moeten voegen dat overige sommige bevolkingsgroepen alles gezegd mag worden of dat mensen die zich uitspreken over een bepaald topic voor alles en nog wat worden uitgemaakt (zie ZP discussie).

So be it, ook Tweakers moet haar boterham verdienen; dan kun je niet te kieskeurig zijn.

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 november 2014 09:28]


Door Tweakers user A Lurker, donderdag 6 november 2014 10:33

Tjeerd84 schreef op woensdag 05 november 2014 @ 20:09:
[...]
Een kenmerk van vrijwel elke autist is juist het hoge IQ.
[...]
Tjeerd84 schreef op woensdag 05 november 2014 @ 21:51:
[...]
Ik ben ook semi-deskundig en wat ik weet is dat autisme in alle IQ-gebieden evenveel voorkomt ...
Mis ik iets of zet u uzelf een beetje buitenspel met deze regelrechte contradictie?

Door Tweakers user TERW_DAN, donderdag 6 november 2014 11:45

Wesley schreef op woensdag 05 november 2014 @ 17:05:

Want ik zou natuurlijk best de hulp van het dokterteam kunnen inschakelen, maar zoals ik al zei ik heb er de energie niet meer voor en ik word moe om mij iedere keer aan te moeten passen. Ik wil gewoon enigszins mijzelf kunnen zijn, zonder dat ik voor iedere schijt een waarschuwing of whatever krijg.
Ik vind het wel heel erg brutaal van je dat je tolerantie eist, maar dat je zelf te lamlendig bent om je aan te passen.
Natuurlijk kan er een keer iets gebeuren dat niet helemaal onterecht is, maar als je daar keer op keer tegenaanloopt (en duizenden anderen dagelijks niet), dan moet je toch echt eens bij jezelf kijken lijkt me.

Door Tweakers user TIGER79, donderdag 6 november 2014 12:10

hhmmm dacht precies wat A Lurker zegt wat betreft jezelf buiten spel zetten...
hoe dan ook vindt ik dit net zo (on)gepast als
En dan ook nog eens gaan beweren dat jij iemand wel eventjes zal diagnoseren, op basis van een paar regels,zonder iemand te kennen en zonder diploma, dat vind ik ronduit belachelijk.
Dit soort reacties zie je ook steeds vaker voorkomen, terwijl dat ronduit belachelijk is...
Mijn vriendin werkt al 15 jaar als woon en ambulant begeleidster voor mensen met een psychisch verleden (of lopende klachten), daarnaast heeft ze ook een SPH (HBO) opleiding, dus voor deze materie heeft ze gestudeert en daarnaast heeft ze dus een bak aan daadwerkelijke ervaring. Haar insteek, en volgens het vakgebied ook de enige professionele insteek, is dat zij (en collega's) geen diagnoses mag stellen !
Laat staan een moderator op een forum als GoT of al die mensen die "wel een autist kennen" en daarom opeens alles weten... Het is alsof een kind die voor het eerst een PC aan heeft gezet jou gaat vertellen dat ie precies weet hoe die PC werkt... Erg schattig, maar daar krijg je ook alleen maar een glimlach van op je mond....

Door Tweakers user RadioKies, donderdag 6 november 2014 12:51

Als je autist bent (er is een diagnose bij je gesteld) dan krijg je via je verzekering hulp vergoed. Zo zijn er coaches en psychologen die je kunnen helpen. Een psycholoog kun je je probleemvraag bij voorleggen en die zal je erbij helpen waarom je het als probleem ziet en je zelf in laten zien hoe je ermee om kan gaan of dat je er wat mee moet überhaupt. Een coach kan je probleemherkenning leren en je leren hoe ermee om te gaan of te voorkomen om sommige dingen als problemen te zien.

Heb je dat al eens geprobeerd en heb je de diagnose ook officieel of is het een label die je zelf hebt opgeplakt?

@men die meld dat autisten allemaal Rainmen zijn, die hebben het hardstikke voudt... Mag ik jullie het volgende aanraden om te kijken:
louis theroux: extreme love - autism

Leuk popcorn artikel :)

Door Tweakers user fotografie999, donderdag 6 november 2014 17:10

Kijk en daar merk ik gewoon keihard de tweedeling, en dan ben ik volgens gambieter blijkbaar het trollen? Nee ik ben helemaal niet het trollen, want dat is serieus gewoon wat ik zou zeggen als iemand bezwaar heeft om met iemand van zijn zelfde geslacht op een kamer te slapen

Kijk meneer de autist, het is heel simpel, je leeft in een maatschappij met regeltjes (wat voor een autist fijn zou zijn omdat hij dan hou vast heeft) En in deze maatschappij zijn er bepaalde normen en waarden. Je bent volgens mij volwassen en neemt deel aan onze maatschappij, dan verwachten wij van jou dat jij deze normen en waarden kent. Immers je bent dus volwassen(18+) en bent zelf verantwoordelijk voor alles wat je doet.
Stel, je wil graag een auto maar hebt het geld niet voor een auto. Je gaat er eentje jatten. Je wordt gepakt want (regeltje) auto's stelen mag niet. Je wist dat auto's stelen niet mocht omdat het een norm is. In bijna elke maatschappij is dit een norm en als je 18 bent verwacht de maatschappij dat je dat weet en dus niet doet.

Dan terug naar t.net. Het gaat hier dus om hetgeen de gemeenschap van jou verwacht.
Op het moment dat jij het normaal vindt mensen te vragen of ze bang zijn betast te worden dan komt dit niet overeen met de normen die men hier aanneemt. Hier verwachten wij dat er inhoudelijk wordt gereageerd en wanneer de meerderheid vindt dat zo'n opmerking ongepast is, dan heb je je daarnaar te schikken. En of je het dan serieus bedoelde of niet, doet er dan niet toe want de norm is hier dat je zoiets niet vraagt. Moet jij je dan gaan aanpassen of moet de maatschappij het dan maar accepteren dat jij zo denkt? In dit geval ben je volwassen en ken je de norm hier. De maatschappij zou verwachten dat jij twee keer nadenkt (ongeacht of het serieus is of niet) voordat je iets doet of zegt, En in het geval je dus iets zegt of doet waarvan je had kunnen bedenken dat het ongepast is (auto stelen, mensen vragen of ze bang zijn betast te worden) dan zitten daar consequenties aan (celstraf, permaban).

Kort samengevat:
Normen en waarden in de maatschappij, iedereen boven de 18 wordt verwacht deze redelijkerwijs te kennen. Wanneer jij dingen normaal vindt waarvan de meerderheid dit niet normaal vindt dan heb je pech en zal je je naar de meerderheid moeten schikken. Jij bepaalt de norm niet, dat doen we met zijn allen.

Door Tweakers user Tjeerd84, donderdag 6 november 2014 17:59

A Lurker schreef op donderdag 06 november 2014 @ 10:33:
[...]


[...]


Mis ik iets of zet u uzelf een beetje buitenspel met deze regelrechte contradictie?
Inderdaad, dat is een duidelijke contradictie. Ik heb het hier niet echt fijn verwoord.
Ik bedoelde eerst te zeggen dat autisme als bijwerking heeft dat de autist (vaak) in een klein gebied een hoog IQ ontwikkeld (of het is aangeboren, dat weet ik ook niet). Gemiddeld is het IQ van een autist verder 'normaal' en autisme komt voor in alle IQ-gebieden.

Mensen onthouden vaak de moeilijke en meer opvallende autisten, die vaak juist een laag IQ hebben. Door het lage IQ hebben die autisten dan vaak ook meer moeite om het autisme te kunnen 'maskeren' of zelfs gebruiken voor iets positiefs! Autisten met een hoog IQ zijn soms positief in beeld doordat ze heel goed zijn in een specifiek gebied.

Ik ben verder ook maar semi-deskundig, maar alsnog ging het mij om het punt dat de blogger (meerdere namen) zelf zich steeds verschuilt achter autisme, terwijl zijn gedrag hier op tweakers daar eigenlijk weinig mee te maken heeft. 'Verschuilen achter het label'.

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 november 2014 17:59]


Door Tweakers user RadioKies, donderdag 6 november 2014 19:28

Even wat olie op het vuur gooien. Ik ga even specifiek in op het 18+volwassenheid/zelf verantwoordelijkheid stuk in:
fotografie999 schreef op donderdag 06 november 2014 @ 17:10:
Immers je bent dus volwassen(18+) en bent zelf verantwoordelijk voor alles wat je doet.
Stel, je wil graag een auto maar hebt het geld niet voor een auto.Je gaat er eentje jatten. Je wordt gepakt want (regeltje) auto's stelen mag niet. Je wist dat auto's stelen niet mocht omdat het een norm is. In bijna elke maatschappij is dit een norm en als je 18 bent verwacht de maatschappij dat je dat weet en dus niet doet.
Als men geen geld heeft voor iets zoals een auto dan sluiten ze een lening af die ze niet kunnen terugbetalen. Ze sluiten dan nog een andere lening af om de eerste lening af te betalen, vervolgens komt er nog een lening om de 2e lening te betalen en ga zo maar door... de reden waarom een deel van Nederland in de schuldsanering zit. Dit zijn mensen die ver boven de 18 zijn en dus zouden moeten weten dat als ze een auto niet kunnen betalen dat niet moeten vergoeden met een lening die ze niet kunnen afbetalen.

Daarnaast gaat de 18+ regel niet voor iedereen op. Mensen die een mentale handicap hebben bijvoorbeeld kunnen na 18 jaar onder andere alsnog als handelsonbekwaam gekenmerkt zijn. Zij hebben dan een voogd of iemand anders die garant staan voor de persoon in kwestie. In dit geval geeft hij aan autist te zijn, je weet niet (ervan uit gaande dat het zo is) wat voor soort autist hij is en hoe bekwaam hij dus is. Dat hij op internet een account aan weet te maken en wat weet te typen geeft geen indicatie van hoe hij daadwerkelijk is. Daarom kun je niet 100% zekerheid zeggen dat hij zich moet realiseren dat hij 18+ is en zich daarom moet gedragen en moet denken als een doorsnee iemand die 18+ is.

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 november 2014 19:29]


Door Tweakers user Gamebuster, zaterdag 8 november 2014 16:16

OMG De natscheren kerel is gebant? :D

Door Tweakers user SomerenV, dinsdag 11 november 2014 02:08

"Omdat de intolerantie op Tweakers namelijk nog steeds aanwezig is, en die zit ingebakken in de hoogste lagen."

Tijd voor jou om een schildje op te bouwen. Ik heb raakvlakken met het autisme (is getest), ben introvert, heb woedeproblemen gehad omdat ik in de knoop zat met mezelf en mijn meningen stroken niet altijd met de meningen van de meerderheid. Mijn blogposts zijn ook niet altijd even rooskleurig en stoten waarschijnlijk meerdere mensen tegen het zere been. Grote kans dat meerdere gebruikers niet echt een hoge pet van me op hebben en me liever kwijt dan rijk zijn. Ik heb ook genoeg negatieve reacties ontvangen op m'n blogs en ook op het forum.

Die reacties doen mij echter niks. Het zijn meningen van mensen die anders denken dan ik. Maakt het uit dat ik een aantal vage persoonlijke kwaaltjes heb? Nope. Ik heb echter een schild opgebouwd en kan wel wat negativiteit verdragen. Ik zal dan ook geen blog aanmaken over dat mensen me weg willen hebben.

Niet zo zielig doen, niet in een slachtofferrol kruipen en gewoon accepteren dat mensen graag kritiek uiten (al dan niet op een goede manier). Take it like a man ;)

Door Jikiju lamn, dinsdag 11 november 2014 09:16

Wat een lelijk blog ik vind dat dit dus echt niet kan hoor jij mij

Door Tweakers user koelpasta, dinsdag 11 november 2014 14:30

Jigu-Yong,

Je eerste twee posts in dat topic waren gebaseerd op aannames over zaken waar je blijkbaar geen ervaring mee hebt. De meeste zakenreizen zijn helemaal niet leuk en tijd om de boel te verkennen heb je meestal niet. Je komt moe op je hotelkamer (vaak dezelfde dag gevlogen EN tot laat gewerkt) en dan is het fijn om wat rust te hebben.

Een mening hebben is leuk, maar compleet niet interessant voor anderen tenzij het ergens op gebaseerd is (en dus niet op jouw fantasie over hoe zakenreizen zouden moeten zijn). Je kunt natuurlijk niet denken dat je serieus genomen wordt als je de werkelijkheid niet kent.

Als je dus een mening hebt die je slecht kunt onderbouwen kun je die beter voor je houden. Kun je dat niet dan is het mischien inderdaad beter om op fok! te posten, maar daarvan weet je dus zelf al dat meningen daar niet echt serieus genomen worden.
Wat je nu hebt gedaan is een nogal ondoordachte mening posten en verwachten dat mensen het serieus nemen. En dat werkt niet. Er zijn hier gewoon te veel mensen met veel meer ervaring dan jij en die prikken zo door jou fantasie over zakenreizen heen. Kun je beter van leren dan zielig gaan doen. Je had moeten vragen hoe het zit in plaats van te vertellen hoe jij vindt dat het zit.

Heeft volgens mij ook helemaal niks met authisme of laag opgeleidheid te maken, het gaat erom dat je al je mening klaar had staan en niet eens de moeite nam om te vragen waarom die persoon niet met een collega op 1 kamer wou slapen. Erger nog, die persoon gaf in zn post al aan dat het um om de privacy ging.

Je moet dus niet zielig doen omdat je mening wordt afgebrandt en leren van de ervaringen van anderen door te vragen in plaats van te oordelen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 11 november 2014 14:34]


Door Tweakers user McGryphon, maandag 17 november 2014 15:04

Zodra je je achter een diagnose van autisme gaat verschuilen om zowel je eigen gedrag goed te praten als te eisen dat anderen dat van hun veranderen doe je wat mij betreft niet meer mee.

Hell, ik ben zelf ook gediagnostiseerd met een vorm van autisme, en mijn eerdere jaren op Tweakers heb ik ook waarschuwingen en korte bans gehad, omdat ik me niet gedroeg. Ik heb me echter weten aan te passen.

Zelfmedelijden is m.i. een van de lelijkste "emoties" die er is. Niemand wordt er beter van, het leidt enkel tot ergernis, irreële standpunten en doodlopende discussies.

Wesley, je bent meermaals, door verschillende moderators, op beschaafde wijze aangesproken op je gedrag en waarom dat niet te accepteren was op het forum. Je kan het nog zo goed bedoelen, als topics keer op keer ontsporen met als grote gemene deler jouw inbreng, dan kunnen we wel proberen om de gehele forumstructuur overhoop te gooien en iedereen zich aan jou te laten aanpassen, maar dan raken we 90+% van de userbase kwijt. Als jij na herhaaldelijke correctie toch weer vervalt in de oude patronen, en dat ook nog eens op steeds meer plaatsen, dan is de koek op een gegeven moment op.

Je bent afgaand op- je posts een heel aardige en enthousiaste jongen, maar je postgedrag was gewoonweg hinderlijk en waar dat niet verandert verminderen rap onze opties.

Door Wesley, dinsdag 23 december 2014 22:17

@McGryphon

Het is niet zo dat ik mij niet heb willen aanpassen, want dat is iets wat ik lange tijd echt geprobeerd heb en wat ik daarvan geleerd heb pas ik tegenwoordig elders toe want mij lukt het helaas niet om mij aan te passen aan de Tweakers cultuur.

Het is zelfs een feit getuige alle irritaties die op Tweakers zijn ontstaan dat ik er eigenlijk gewoon ziek van werd, en toen is gewoon het punt gekomen waar ik voor mijzelf gekozen heb.

Momenteel ben ik dus ook blij dat ik het Tweakers drama achter mij heb weten te laten, en nu focus ik mij meer op het "echte leven" en heb dus ook geaccepteerd dat ik nooit dat mooie 9 tot 17 baantje zal hebben :( In plaats daarvan doe ik gewoon mijn best met mijn werk dat ik nu heb, namelijk orderpicken voor een Duitse verzendapotheek.

Maar verstoppertje spelen is iets wat ik in iedere geval niet meer doe, want mensen mogen gerust weten dat ik werkzaam ben via de WSW en ook mijn beperkingen heb waar ik dus helaas ook online tegen aanloop helaas. Ik ben trouwens nog wel steeds het bloggen, ik heb daar toch echt wel mijn passie in weten te vinden zolang ik maar over mijn hobby blog :)

Reageren is niet meer mogelijk